MET CONDENSATIEKETEL BESPAAR JE JAARLIJKS 35% VAN JE HUDIGE GASVERBRUIK

uitstekend toestel VAILLANT ECOTEC PLUS
VAILLANT ECOTEC PLUS

Wie nu nog een oude verwarmingsketel heeft van voor 2000 kiest best voor een nieuwe oplossing. Je kan tot 35% energie besparen.

Hoe komt het dat de nieuwe condensatieketels zoveel besparingen realiseren?

Een condensatieketel heeft een aantal voordelen op de oudere generatie verwarmingstoestellen.

  1. BUITENVOELER IS GEEN LUXE  Met een buitenvoeler (een sonde die is verbonden met de kamerthermostaat en de ketel) houdt de ketel steeds bij of het winter of tussenseizoen is.
  2. MODULEREN Dank zij de buitenvoeler kan de ketel zelf kiezen hoeveel vermogen er moet ingeschakeld worden om de woning op temperatuur te brengen. Als het -8°C is, dan moet de ketel alle krachten inschakelen. Maar als het 7°C is, dan moet de ketel maar op een vermogen van 30% draaien.
  3. ZUINIGHEID IS HET CREDO. Een condensatieketel verwarmt tegelijk 2-3 liter. Wie nu een ketel laat plaatsen ziet dat het toestel makkelijk door de deuropening kan en gewoon opgehangen wordt in de stookruimte. Hoe komt dit? Waar vroeger veel meer water moest op temperatuur gehouden worden, is de huidige generatie ketels zo uitgerust dat er helemaal geen warmte verloren gaat. Het is een toestel dat veel meer uren draait maar op een heel laag niveau.
  4. CONDENSATIETECHNOLOGIE IS WINST. Condensatie is een natuurlijk proces waarbij de latente warmte wordt gewonnen uit gasdamp die anders verdwijnt door de schoorsteen. In plaats van 180°C door de schoorsteen te jagen wordt nu nog maximum 60°C naar buiten gestuwd. Dit verschil is de warmte die opnieuw wordt geïnjecteerd in de installatie. Zo bespaart men 11% warmte.
  5. EEN JUISTE KAMERTHERMOSTAAT Wie nu de woning wenst op te warmen volgens een vast urenschema kan dit probleemloos instellen op de ketel. Hierdoor wordt de comfortperiode beter omschreven en zal de ketel ook veel minder warmte verloren laten gaan.
  6. INTERNETMODULE VERHOOGT COMFORT  Wie nu een internetverbinding heeft kan van op afstand de ketel instellen en opvolgen. Dit is handig voor mensen die een grotere woning degelijk willen beheren.

Meer info? www.vuurvogel.be of www.vaillant.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s